Completeaza-ti datele medicale in telefon

Daca esti into health & body monitoring sunt sigur ca iti completezi datele despre tine in aplicatiile specifice ale telefonului. Pentru iOS ai Health Details si Medical ID. De ce ai face asta?

https://support.apple.com/ro-ro/HT208076

Sa stii ca Romania este printre tarile care au implementat deja serviciul Advanced Mobile Location. Acest serviciu este unul gratuit si standardizat la nivel european. Ce face el este ca transmite prin SMS, in caz de apel de urgenta, informatii despre localizarea ta. Informatii gasesti si pe site-ul STS.

Deci, daca Doamne-fere, ti se intampla ceva, ar fi in beneficiul tau ca cei de la 112 sa stie unde esti si sa aiba informatii despre tine si starea ta de sanatate. Atat in Romania, cat si celelalte tari care au implementat acest serviciu.

As of March 2021 AML was deployed in:[9] Australia,[10] Austria (not for all emergency numbers; Android only), Belgium, Croatia, Denmark, Estonia, Finland, Germany (most of Public Safety Answering Points, PSAPs), Iceland, Ireland, Lithuania, Mexico (some PSAPs; Android only), Moldova, Netherlands, New Zealand, Norway, Romania, Slovenia (Android only), Sweden, United Arab Emirates, United Kingdom and the United States (some PSAPs).

Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Mobile_Location

Nu stiu cum este la Android, insa poti verifica cum se foloseste functia de SOS de iOS direct la Apple.

https://support.apple.com/ro-ro/HT208076

Daca ai Apple Watch, mai poti beneficia si de Fall Detection, un feature care atunci cand detecteaza ca ai cazut si ramai nemiscat pentru T timp stie sa sune singur la 112 daca nu-l opresti tu. Vezi pe Apple cum functioneaza. Probabil sa existe si la alte ceasuri sau bratari inteligente.

https://support.apple.com/ro-ro/HT208944

Tot prin meniul de la iOS vei avea posibilitatea sa selectezi numere de telefon care vrei sa fie instiintate atunci cand ti se intampla ceva. Mesajul care ajunge la 112 cu locatia ta va ajunge si la numerele pe care le-ai selectat ca Emergency Contacts. Ar fi bine ca aceste numere sa fie ale unor persoane care au smartphone pe care stiu sa-l foloseasca si, de preferat, sa ii anunti ca i-ai pus ca Emergency Contacts.

Hai Doamne-ajuta sa nu fie cu necaz!

Leave a comment

Your email address will not be published.