Cum inteleg eu homeopatia si de ce functioneaza?

Nu vreau sa discut despre homeopat vs alopat vs altceva, ci doar despre experienta mea. Apropo, puteti afla mai multe despre homeopatie daca urmariti documentarul de aici.

Eu sunt IT-ist, eu sunt cu stiinta, cu matematica. Eu gandesc binar. Totul trebuie sa aiba ratiune si logica pe care eu sa le inteleg.

Numai ca, vezi tu, cred ca am o aptitudine importanta pentru perioada in care traim si anume faptul ca ma pot distanta putin de prezent, pot face o pauza de la zgomot si astfel pot rationa, pot distinge, pot separa, pot analiza. Deci, este foarte important sa ai propriile credinte, idei si rationamente.

Fiica-mea este un copil normal, vaccinat cu schemele complete recomandate. Noi incercam, pe cat posibil, sa evitam tratamentul alopat, sa evitam antibioticele samd. Si medicii alopati incearca sa evite antibioticele. De aia recomanda oscillococcinum.

Noi avem experienta in familie cu oameni vindecati de anumite boli cu ajutorul homeopatiei. Boli care nu au fost vindecate cu alopatie si alte metode naturiste, chinezesti, indiene, samd.

Anyway, pe repede inainte, avem un medic pediatru care le are cu homeopatia. Cu ajutorul ei, credem noi, cea mica a reusit sa treaca prin copilarie, prin gradinita, fara a avea altceva in afara de muci.

De mica a avut o chestie apropiata de dermatita atopica. Am fost la pediatru, dermatolog, etc. si pana la urma am ajuns la o crema cu cortizol care ascundea efectele, adica roseata si uscaciune la nivelul pielii. Asta pana cand opreai tratamentul. Asa am revenit la medicul nostru pediatru si homeopat unde am purtat o discutie despre faptul ca eu nefasta avem discutii in contradictoriu despre homeopatie si ii spun care sunt argumentele mele, descoperite pe internet, nu din alte surse.

  1. Din punct de vedere chimic, conform cercetatorilor, medicamentele homeopate nu contin substanta activa. Punct.
  2. I-am spus ca eu nu sunt neincrezator in homeopatie si cred ca exista chestii/ situatii pe care omul nu le-a descoperit inca.
  3. In cel mai rau caz, homeopatia este placebo, ceea ce mi-ar conveni de minune.

Evident, tot incearca sa ma convinga ca asa si pe dincolo, din pacate fara argumente potrivite mintii mele, ci continua cu latura asta de pseudo-argumente.

Ce am invatat de data asta si cred ca este o chestie importanta de retinut, tine de principiile de dilutie a medicamentelor homeopate. Toate medicamentele au un nume si o dilutie. Asa cum este Ibrupofen de 400mg, asa este si Ipeca CH30. Din cate am inteles, medicamentele homeopate merg pana la o dilutie de CH200.

Ce inseamna 1dilutia CH? (editat)

Pai, o definitie gasita pe internet spune asa:

C reprezinta dilutia centezimala

H reprezinta metoda de dilutie inventata/ utilizata de Samuel Hahnemann, inventatorul homeopatiei.

CH 1 – Inseamna o parte substanta activa si 99 parti apa distilata sau alcool. Asta inseamna dilutie 1:100.

CH 3 – Inseamna CH 1 si 99 parti apa distilata sau alcool. Asta inseamna dilutie 10−6.

CH 30 – Probabil cea mai comuna concentratie, Inseamna CH 29 si 99 parti apa distilata sau alcool. Asta inseamna dilutie 10−60.

….

CH 200 – Te-ai prins, inseamna CH 199 si 99 parti apa. Asta inseamna dilutie 10−400, adica cat are Oscillococcinum pe il poti cumpara si de la emag 😳

Sau, mai degraba, verifica in videoclipul de mai jos. Sau wikipedia.


Stiu, deja incepi sa-ti pui intrebari vizavi de asta. Dar daca-ti spun ca exista homeopate cu dilutie CH 200 care au efecte identice cu Xanax-ul ce zici?

Revenind la fie-mea, tratamentul homeopat a inceput cu Calcarea Carbonica CH 30. Doctora ne-a zis de la inceput. Sa nu va speriati, dar o sa ii apara foarte multe pete pe piele. Si, Dumnezeule, din a doua zi, au inceput sa apara. Si aratau din ce in ce mai urat. Si doctora ne spunea: stati linistiti pentru ca asta este o veste foarte buna, asta inseamna ca tot ce este in neregula (vizavi de dermatita) in organism iese prin piele.

Acesta a fost primul moment in care am inceput sa ma indoiesc de propria judecata asupra homeopatiei. Desi as intelege ca poate o dilutie de CH 1 sau CH 2, care inca au urme de substanta activa, ar putea avea efect, atunci CH 30 cum de a avut efectul scontat in nici 24 ore? Nici pana acum nu am reusit sa-mi explic de ce functioneaza. Singura chestie clara este ca functioneaza.

Si dupa 3 zile de tratament, zile in care 25% din corp era plin de micro bubite, piele rosiatica si uscata, am trecut la Psorinum CH 30 pentru 3 zile. Sa va zic ca i-am dat primele 2 granule la 12:00 noaptea si a doua zi la ora 16:00, dupa ce a venit de la gradinita, toata suprafata afectat a pielii a inceput sa-si schimbe culoarea din rosiatic in maro, semn ca urmeaza sa-si revina pielea?

Acum chiar astept pareri si posibile explicatii. Am exclus deja coincidenta pentru ca parcursul evenimentelor nu lasa lor de coincidenta. Sa fie placebo? La un copil de 3 ani? Dar cand avea 12 luni si o dureau dintii tot placebo era? O exista varianta in care copilul ia medicament, iar tu ca parinte transmiti leacul prin alte metode neidentificate stiintific?

Mno, 2 parti din mine sunt in contradictie. Argumentatia stiintifica vs pseudo-stiinta homepatiei care, in cazul meu, argumenteaza cu fapte reale?

Apropo, a scris cineva mai multe informatii despre homeopatie.

PS: Rogu-te, trece informatiile prin filtrul propriu si incearca sa analizezi in viata ghidandu-te dupa propriile rationamente.


1dilutia CH – Am corectat dupa ce am citit unul dintre comentariile de aici.

Resurse

  • https://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathic_dilutions
  • http://www.dokter-goossens.be/index.php?page=homeopathy
  • https://homeopathyplus.com/tutorial-4-three-scales-of-potency/

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published.