Cum lucreaza un freelancer de pe plaja cu laptopul in brate

Misto povestea asta idilica cu freelancerii care lucreaza de la mare, stand pe un jezlong. Am fost si eu freelancer si am incercat sa lucrez din mai toate locuri, de la cafenele si pana-n varful muntelui, insa nu-i chiar asa usor si-ti explic de ce.

  1. Daca esti obisnuit cu un confort, pornind de la stabilitatea si viteza conexiunii la internet si pana la limitarea zgomotului care te inconjoara, ei bine, pe plaja nu ai parte de asa ceva. Cand spun zgomot nu ma refer doar de la sunete, ci la orice forma de manifestare naturala din spatiul public. Ba este soarele, ba ploaia, ba trece cineva pe langa tine, ba amortesti, ba whatever.
  2. De regula, imaginea idilica a freelancer-ului este amplasata intr-un spatiu pe care noi il concepem ca recreativ. Daca e mare sau munte este clar ca acolo exista si altii care sunt in recreatie, adica se distreaza. Ori, cel putin dpmdv, mi-e greu sa ma dedic si concentrez atunci cand stiu si vad ca oamenii care ma inconjoara au un vibe de vacanta.
  3. Un spatiu limitat ca peisaj, evenimente sau chiar interactiuni sociale reprezinta o potentiala problema pentru cei care sunt creativi. Pentru mine este important sa pastrez un nivel ridicat de creativitate si asta o pot realiza doar daca sunt expus la multe si diverse situatii. Nisipul, soarele, apa si pescarusii nu ma ajuta.
  4. Eu am si o problema cu auto-motivarea si rabdarea. Daca nu sunt inconjurat de oameni care muncesc, mi-e lehamite sa ma apuc de treaba. Pai, ce, daca nimeni nu munceste pe langa mine, nu-i asa ca nici eu nu trebuie s-o fac?

Eu transmit calde salutari tuturor care pot sa lucreze asa intr-un mod sustinut. Nu stiu cum reusiti.

Articolul asta nu aduce nicio valoare pentru tine, dar daca ai avut randarea de a citi rogu-te sa-mi zici cum te descurci tu cu lucratul asta remote/ offgrid/ whatever.

Leave a comment

Your email address will not be published.