Cum vinde Senetic.ro un NAS Synology RS815+ “defect” din fabricatie si nu vor sa ti-l repare

In 2016 am achizitionat un NAS Synology RS815+ de la Senetic.ro, un furnizor destul de shady si deloc partener cu producatorii produselor pe care le comercializeaza.

In 2021 acest Synology DS815+ a inceput sa dea chix-uri. Ba pierdea LAN-ul, ba se aprindea LED-ul de Alert.

Stiind ca a iesit din garantie, ii contactez pe Senetic pentru a-mi spune unde repar produsul.

Senetic imi spune ca produsul nu se poate repara pentru ca service-ul Synology este in Anglia. Eu nu pot face reclamatie la ANPC pentru ca produsul a fost cumparat pe firma.

Ma uit pe site la Synology pentru a afla partenerii din Romania, ii contactez, si toti imi spun ca exista o intelegere tacita ca nu preiau in service produse vandute de catre alti parteneri, mai ales Senetic, care este destul de shady. Ei vand prin canale neoficiale. Au niste depozite prin Polonia, cine stie, un fel de combinatori.

Ii contactez pe cei de la Synology si imi raspund, foarte franc, ca sa cumpar un altul nou pentru ca nu trebuie decat sa schimb hard-urile si setup se va duplica singur in noul NAS. Deci, nu pot repara un produs. As spune ca asta este o chestie ilegala, dar cine sta sa dea in judecata pentru asta?

Ca sa intelegi ca nu doar cei de la Senetic.ro sunt niste jeguri, chiar si Synology face niscaiva combinatii. Dupa ce au livrat produse, inclusiv NAS-uri, care au procesoare din seria Intel Atom C2000, s-a descoperit ca exista niste bug-uri la nivel de procesor. Pentru toti cei care au avut probleme in timpul garantiei, Synology le-a rezolvat problema. Pentru cei care au avut probleme in afara garantiei, well, le recomanda sa isi achizitioneze un produs nou. Deci, au mers pe burta.


Dar exista o raza de speranta pentru toti cei care au intampinat probleme cu NAS-urile care au procesoare din seria C2000 si anume, conectarea unei rezistente de 100ohm. Probabil daca stai sa citesti tot internetul vei afla si motivul pentru care rezistenta aceasta rezolva problema.

Cum rezolvi problema unui NAS Synology defect pe cont propriu, instaland o rezistenta de 100 ohm

  1. Citesti informatiile de pe link-ul asta
  2. Citesti informatiile de pe forumul Synology
  3. Citesti instructiunile de pe blog lui Marius (de la care am preluat imaginea principala)

Daca tot faci operatiunea asta cu desfacutul NAS-ului, sugerez si urmatoarele actiuni:

  • Inlocuire pasta procesor
  • Inlocuire baterie CR-xxxx
  • Suflat cu aer/ compresor (atentie, purjat) si interiorul NAS-ului, nu numai placa de baza

Neavand mult timp la dispozitie pentru a astepta repararea NAS-ului si nici pentru setup-ul unui nou brand de NAS-uri, am luat hotararea sa cumpar un alt NAS RS820RP+ de la Synology doar pentru ca procesul de migrare a durat maximum 1 ora, practic am mutat hdd-urile si am dat cateva click-uri.

Nu am nimic cu Synology si Senetic, basca ca aparent problema a fost la Intel, insa, aparent, nimeni nu si-a asumat raspunderea, desi probabil dpdv legal ar fi trebuit si eu am fost cel care a platit erorile si defectiunile din intreg lantul de productie si distributie.

Acum, mno, trebuie sa stiti ca NAS-urile de pus in rack de la Synology sunt livrate cu cabluri Schuko (priza normala). nu cu IEC C14, adica cablurile care se introduc in UPS-uri sau prize de rack-uri… Sunt curios de logica asta.

Have fun la backup. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.