Freelance Consultant Marketing / Specialist Marketing – Anunt de angajare

Tot incerc sa gasesc un colaborator care sa ajute cu partea de marketing o companie de tip startup care are un produs software.

Pentru ca sustin conceptul de freelancing, libertate, nomad style sau oricum se mai numesc conceptele astea in care oamenii isi doresc sa lucreze cand vor, de unde vor, doresc sa fiu si proactiv in sustinerea lor. Asa ca pentru majoritatea colaboratorilor propun, ca prima varianta de colaborare, urmatoarele:

100% remote, fara program, plata pe ora

Asa am inceput cautarea mea, de acum 2 saptamani, a unui marketer. Si lumea imi spune: Bine, bine, dar ce marketing? Digital, Perfomance, Social? Si aici m-am blocat. Pentru ca le vreau pe toate. Colaboratorul meu trebuie sa le stie pe toate. Evident, incerc sa nu fiu absurd pentru ca nu exista nimeni care sa stie toata industria asta de marketing, si le spun ca eu caut un Jack of all trades, adica o persoana care stie sa faca mai multe chestii. Nu ma intereseaza sa stie perfect, ci sa aiba o baza decenta de intelegere. Cel mai mult ma intereseaza sa aiba capacitatea de a invata. Astazi, cu tot knowhow-ul disponibil online, este imposibil sa nu poti invata ceva. Numai sa nu vrei.

Si pentru ca nu am gasit un astfel de colaborator pe cont propriu, am inceput sa apelez la cunostinte si am dezvoltat discutii pe tema:

De ce este asa dificil sa gasesc un om care sa aiba abilitati generale de a descurca? Unde sunt oamenii care stiu sa fake it till they make it? Proactivi, autodidacti, adaptabili? Pai, este simplu, combinatia asta de skill-uri este una rara, deci este cautata. In plus, datorita acestui mix de skill-uri, posesorii lui au propriile afaceri si proiecte. Ei nu au timp si energie pentru altceva, au alte ambitii.

Si-atunci ce alternative avem?

  1. Sa gasesc un junior si sa-l crestem ca la gradinita? Suntem in postura asta? Probabil ca nu.
  2. Sa gasesc mai multi oameni cu competente diferite sau complementare? Si-atunci cine face managementul lor? Cine are timp pentru asta?
  3. Sa ma duc la o agentie? Pai eu am obiceiul de a gresi mult si cu o agentie nu-ti permiti asta. Nu te schimbi tu dupa o zi pe alta pentru ca te lasa astia una-doua cu ochii-n soare.

Cheia puzzle-ului acesta cred ca este identificarea trade-off-ului. Trebuie sa renunt la ceva si sa ma impac cu ideea asta.

Inca primesc propuneri de la marketeri care-mi spun ca trebuie sa incepem strategia de marketing printr-o analiza SWOT. No shit? Asa-mi propui tu o strategie? Imi sugerezi SWOT? Ce, suntem la cursul de marketing din liceu?

Mie imi plac stereotipurile. Eu vreau un om de marketing care sa aiba urmatoarele atribute:

  • nonconformist
  • multicolor
  • descurcaret, de preferabil cu scoala VIEȚI
  • ADN de Sherlock Holmes
  • luptator, combativ
  • destept
  • nu inteligent

Deci, unde esti fratemeleu? frate + meleu

Leave a comment

Your email address will not be published.