Pepenele bun, cardul nu-l cumpara

Stiu ca nu-i corect pepene rosu, ci verde, dar de-al naibii daca am sa-i zic asa. Sau poate ii zic harbuz, sau lubeniță.

Niciodata – dar niciodata – nu am reusit sa cumpar un pepene bun de la hypermarket. Ba e necopt, ba e nedulce, ba e borșit, ba e nu-stiu-cum.

Imi dau seama ca asta are o legatura cu modul de culegere, transport, aprovizionare si depozitare, gen volume imense, insa pe mine nu ma intereseaza asta. Eu vreau un pepene bun. Tocmai din acest motiv, ultimul pepene luat din Mega, a fost dat retur.

Cand l-am cumparat, mi-au trecut prin minte toate filmuletele de pe youtube de cum sa alegi un pepene bun. Conform indicatiilor de pe net, ăsta suna bine atunci cand ciocăneam cu deștu’, deci era copt, avea pata aia cum ca a stat suficient intr-un loc la soare, deci avea timp sa se indulceasca.

Am ajuns acasa, i-am taiat scăfârlia ca sa nu crape peste tot atunci cand il tai. Si-am intrat in el. Mă nene, pic de dulceata sa nu aiba? M-am dus inapoi cu el la Mega. Toata lumea se uita la mine. Nimeni nu stia daca se poate face retur la pepene, dar pana la urma mi-au facut.

Si de ce zic ca pepenele bun nu-l cumperi cu cardul? Pentru ca pepenii buni ii iei de la piata sau de la coltul strazii. Si musai de la oamenii pe care ii stii ca vin in fiecare an cu pepeni. Dar sa te duci cu cascavalul dupe tine caci ei n-au POS.

O chestie si mai interesanta este partea cu pretul la kil. Eu cutreier 2 piete, Domenii si 16 Februarie. Preturile la pepeni sunt identice in ambele piete. Nu stiu de ce. Aia de la Domenii au avut tot timpul clienti din zona boiereasca a sectorului 1 si toate-s mai scumpe acolo. Mai putin pepenii. Dar fii atent la JMecherie, la Domenii se vand pepeni si de la frigider, la acelasi pret cu aia cascati la soare! Daca te intrebi de ce este acelasi pret, iti zic eu. Astia care cunoaste pepenii stiu care este termenul de expirare – sau veștejire – asa ca-i baga la frigider ca le incetineasca ritmul. Calitatea nu mai e.

Cumpara naibii pepene de la piata si nu te mai zgarci la 1 leu pe kil.

Leave a comment

Your email address will not be published.