Rezolutiile pe 2022. Versus 2021.

Sa fie scris. Nu de alta, dar in ianuarie 2023 o sa pot fi critic cu mine.

Am renuntat la a mai avea obiective. Anul 2022 este un an in care testez noi moduri de a trai si, in final, de a ma bucura de viata. 2022 va fi carpe diem. 2022 este anul in care ma voi afunda si-n filozofie, mai ales in stoicism. Vreau sa fiu mai bine, cu tot ce-o implica asta. Sa fiu mai sanatos, mai bucuros, mai voios, mai calm, mai cumpatat, mai empatic.

2021

Asta a fost anul cu obiective multe. N-am reusit sa ma tin de aproape niciunul. Singurul indeplinit, si poate cel mai important, a fost sa devin antreprenor. In rest, esec total. In loc sa ma concentrez pe obiective m-am lasat furat de peisaj si de felul meu de a fi. In loc sa ma concentrez pe quick wins, m-am hranit cu ce imi place mie cel mai mult, adica sa initiez proiecte. Ce visam noaptea, implementam a doua zi. Am fost plin de idei, toate foarte bune, numai ca hranindu-mi doar egoul, nu am reusit sa le si implementez sau finalizez.

M-am visat podcaster.

Atat mi-a trebuit. A doua zi eram in magazinul Zeedo si am cumparat microfon, mixer, casti, brat telescopic. In aceeasi zi mi-am cumparat si un aparat foto.

Totul trebuia sa fie despre tehnologie, startups, aplicatii, samd. Am si apucat sa inregistrez cateva episoade cu oameni misto, dar m-am lasat dupa ce am publicat primul episod.

Asa arata logo-ul + interviul cu Ionut Staicu

Nu am continuat pentru ca mi-am dat seama ca este un proiect prea mare ca sa-l duc. Am subestimat, ca de obicei, timpul necesar realizarii unui podcast de calitate. In plus, odata intrat in zona antreprenoriatului, trebuia sa ma concentrez pe asta. In momentul acela nu am identificat asta.

M-am visat moderator de comunitate.

Tot pe acelasi subiect, la cateva luni distanta de momentul in care am renuntat la podcast, iarasi am visat. Si am initiat constructia unei mici comunitati de antreprenori de produse de tehnologie de tip SaaS, practic un canal privat de Slack. S-au strans vreo 10 membri si, cu siguranta, daca dedicam mai mult timp, s-ar fi strans si mai multi. Am si scris despre asta.

M-am visat speaker.

Am initiat un grup pe Meetup.com, Romanian SaaS Tech Startups. Am avut un prim eveniment, au confirmat participari vreo 10 utilizatori, dar am ramas doar 3. L-am inregistrat si l-am pus YouTube.

Asa arata primul eveniment

Intre timp, grupul a strans vreo 100+ membri si, probabil, voi crea in curand un nou event. Sper sa nu-l las si pe asta, desi imi cam sta pe creier.


Ce am invatat de la toate proiectele initiate si parasite in 2021

Pe langa toate chestiile misto care se intampla atunci cand initiezi si construiesti proiecte noi, adica sa faci setup de hardware, sa inveti software de editare, sa organizezi continut, sa contactezi invitati, samd., am ramas cu ceva si mai misto, lucruri care-mi vor aduce beneficii mai tarziu.

  1. Am invatat cum sa abordez lumea. Stiu ce trebuie sa zic si sa fac a.i. sa conving pe cineva. Asta de la podcast.
  2. De la meetup, am intalnit un tip foarte misto, Alex Bordei, care se prezinta ca full-stack dreamer. Sunt sigur ca relatia de amicitie pe care am stabilit-o cu el este una de folos.

In concluzie, sunt o persoana creativa. Imi place sa initiez proiecte si se pare ca am o viteza foarte mare cand vine vorba despre setup. Acum, mno, stiind ca nu am rabdare, sunt impulsiv si actionez fara a gandi pragmatic, ce sa zic, nu pot sa le am pe toate.

Mi-am dezvoltat foarte mult o componenta de autoobservare si am inteles unde am gresit. Si acum, sper eu, stiu ce nu mai am voie sa gresesc.

Anul 2021 a fost un an bun. Imi place ca am gresit mult. Asta ma ajuta sa invat cum sa construiesc in continuare. Am mai spus si cu alte ocazie ca-mi place sa gresesc repede.

Anul 2022 va fi un an grozav in care ma voi concentra 100% pe antreprenoriat. La finalul anului voi face o analiza si voi hotara daca voi continua cu antreprenoriatul in tehnologie, cu aplicatia la care lucrez acum. Daca rezultatele din 2022 nu sunt satisfacatoare sunt hotarat sa merg mai departe, sa fac o schimbare.

Tu, cititorule singuratic, ai vreo rezolutie? Gen 4k, 1080p, etc… Glume de…

Hai, tschuss!

Leave a comment

Your email address will not be published.