Socurile de peste weekend-ul tocmai trecut

Experiment cu anchors/ table of contents

Hai ca am avut un weekend foarte obositor, dar m-am ales cu ceva experiente misto, pacate iertate, dar si cu un articol de blog.

Nefasta-mea stie Crezul de pe rost

Am fost nasi, pentru a doua oara, pentru un alt minunat copil al unor minunati prieteni. Complicat cu pandemia, cu masti, cu restrictii, dar totul a fost limitat la familia restransa, maximum 20 invitati. La biserica, in biserica, mai nimeni fara masca. Ce-i drept, am convenit dinainte ca toti invitatii trebuie sa aiba certificatul de vaccinare sau alte dovezi. Dar tot existau paraclisieri, dascali, preoti si alt personal administrativ pentru care nu conta masca sau restrictiile.

Anyway, cand sa spunem aici cu M-am lepadat de Satana, popa a zis sa recitam impreuna Crezul. Iar a mea fumeie a spus ca nu are nevoie sa citeasca pentru ca-l stie pe de rost. Pauza 15 secunde, toata lumea socata, inclusiv popa. Inclusiv la petrecere au fost ceva discutii.

Popa m-a pus sa-i numar banii din plic

Orice interactiune cu clericii se transforma intr-o stare de anxietate pentru sotia mea deoarece stie ca eu nu accept combinatii de-ale lor si comentez, existand riscul ca evenimentul sa nu fie unul formal. Motiv pentru care m-a instruit. Mi-a dat un plic cu bani pe care sa-l dau la popa, inainte de a incepe ceremonia, dar nu inainte de plicul pe care trebuia sa-l dea tatal finului. Asa ca am fost pe faza, iar de bine instruit ce eram, l-am urmarit pe finu cand i-a dat plicul si m-am dus si eu dupa popa. Finului i-a luat plicul, dar mie, ca nas, mi-a zis ca sa ii dau la final. La final, ma duc cu plicul si imi zice popa, urmatoarele:

Popa: Cat ai acolo?

Eu: Nu stiu, sotia mi-a dat plicul.

Popa: Uite, pe la noi se da 600-700 lei. (in Bucuresti)

Eu: Ok, nu stiu, aici este plicul sigilat de sotie…

Popa: Nu, nu, desfa si numara, te rog. Si sa-l chemi si pe finu sa dea ceva si la dascali ca asa e frumos.

Eu: Desfac plicul, numar 3 bancnote de 100 lei.

Popa: E putin, e putin. Du-te si mai adu’ una de 2 sute.

Iti dai seama ca n-am comentat pentru ca oamenii din jurul meu nu digera scenele pe care le fac eu pentru astfel de situatii. Asa ca, stii cum se zice, m-a facut popa.

Dupa ceremonia religioasa, popa nici n-a asteptat sa iesim noi, ca a si plecat din parohie intr-o Toyota d-abia hibrido-electrica de vreo 50.000 EUR plus. Iesind cu masina pe langa noi, prin curtea bisericii, da drumul la geam si ne zice de binete ca “Doamne-ajuta, sa fie sanatos si bucuros”.

Restaurantele nu cer certificate de vaccinare pentru accesul in interior

In ziua botezului am fost nevoit sa opresc la un MCDonalds. Am intrat inauntru, am stat la coada, cu masca, mi s-a cerut certificat de vaccinare. Jumatate dintre noi aveam masca, jumatate nu. Ni s-a spus ca daca nu avem masca, nu putem sa stam in magazin. In realitate, nu puteam sta sa mancam in interior sau pe terasa, dar de comandat, din interior, puteam. Nu stiu cum vine asta. Triajul banuiesc ca trebuia facut in exterior, dar mno…

Ajungem la restaurantul unde s-a desfasurat o petrecere minunata. Toata lumea avea certificate si teste, dar nu ne-a controlat nimeni. Cat am stat acolo, in interiorul restaurantului s-au mai perindat vreo 100 de persoane as zice. Fara teste, fara certificate, fara nimic. Astazi am citit ca incidenta se apropie de 5/1000 in Bucuresti. Surprinzator.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *