Windows mail si fisierele p7s

Stiu, cine foloseste Windows mail? Well, eu il folosesc pentru ca am vrut sa separ anumite adrese, dar si pentru ca Outlook-ul este laggy pentru multele inbox-urile pe care le folosesc.

Chiar in timp ce scriam fraza de mai sus, imi da un amic mesaj: cine foloseste windows mail? cica sa dau un mail la Microsoft ca sa-mi dea un premiu.

Uite ce s-a intamplat:

Trebuia sa primesc pe mail un fisier un extensia 12345.wibu, dar dupa ce am primit email-ul, vad ca de fapt este un fisier cu extensia smime.p7s.

Revin cu reply si rog sa mi se trimisa fisierul corect. Mi se raspunde ca s-a trimis fisierul corect, dar il reataseaza. La fel, acelasi fisier smime.p7s.

Am pierdut vreo 2 ore pana cand, din greseala, am verificat pe telefon acel email si am vazut ca fisierul este intr-adevar 12345.wibu. Problema este ca Windows mail are un bug care transforma/ inlocuieste fisierele care sunt de tip semnatura digitala cu fisier de tip .p7s care este un mesaj de tip email care contine o semnatura digitala. 🤦‍♂️

Microsoft Windows Mail Bug

2 comments

    1. Marius, multumesc pentru comentariu.

      Folosesc Outlook si Thunderbird, dar alora le-am dat turn off la notificari pentru ca primesc multe mail-uri. Am pus pe Windows mail o adresa la care vreau sa am notificari instant. 😀

Leave a comment

Your email address will not be published.